Ollaanko me oikeasti N√ĄIN huonoja?

Aiemmassa artikkelissani aloitin tekemään analyysia materiaalikatselmuksien tuloksista netistä löytämieni tietojen perusteella. Siinä näytti, että suomalaisista yrityksistä löytyy materiaalikustannuksista säästöpotentiaalia saksalaisia enemmän. Minkä voisi tulkita niin, että meikäläisissä yrityksissä tuhlataan enemmän resursseja. Jatkoin kaivelua ja löysin uudempaa dataa (kuva 1). Sen perusteella ero on yli kaksinkertainen!

MAT_abs_spotentiaali_lv_990

Kuva 1. Materiaalikatselmuksissa löydetty säästöpotentiaali suomalaisissa ja saksalaisissa yrityksissä. Saksan luvut keskiarvoja 990 PK-yrityksestä. Suomen yksittäisiä yrityksiä.

Demean analyysissä oli nyt mukana 990 tehtyä ja hyväksyttyä katselmusta. Saksan tilastoissa näkyy keskimääräinen säästöpotentiaali hieman pienenevän sitä mukaa kun tehtyjen katselmusten määrä kasvaa. 990 jälkeen kaikkien toimialojen keskiarvo on 1,8% liikevaihdosta, kun se oli 450 jälkeen 2,4%, eli 25% pieneneminen. Ehkäpä katselmuksen ovat ensin tilanneet ne yritykset, jotka ovat kokeneet olevansa eniten sen tarpeessa?

Saman voi olettaa tapahtuvan my√∂s Suomessa, kunhan katselmuksia kertyy enemm√§n.¬†Mutta silti, ero Saksaan on huima. Ehk√§p√§¬†perimm√§isen√§¬†selityksen√§ on, ett√§ Suomen katselmoijat ovat vaan niin paljon parempia l√∂yt√§m√§√§n s√§√§st√∂kohteita? ūüėČ

Jaa somessaEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *